Ambasadorul Ungariei a fost convocat la Externe pentru explicații. Discursul antieuropean al lui Viktor Orban de la Tușnad “a fost corectat de MAE”

0

Ministerul de Externe al României l-a convocat pe Ambasadorul Ungariei pentru a da explicații în legătură cu discursul antieuropean al premierului Viktor Orban la Tabăra de Vară maghiară de la Băile Tușnad. Orban a susținut în derâdere că discursul său a fost avizat și corectat de MAE. “Noi nu vom avea soarta sașilor lui Iohannis”, este o altă abordare nefericită a taberei maghiare, de data aceasta a pastorului Laszlo Tokes.

MAE precizează că ambasadorul Ungariei la București a fost convocat astăzi, 24 iulie 2023, la sediul MAE, în contextul discursului susținut sâmbătă, 22 iulie 2023, de Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul Taberei de Vară de la Băile Tușnad.

Bucureștiul a reiterat faptul că, în cadrul dialogului diplomatic constant cu partea ungară, a făcut în mod repetat apel la reținere în declarațiile și mesajele publice ale oficialilor ungari aflați în vizite private în România, inclusiv în perspectiva…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *