Ziua veganismului. Câți români ar da carnea pe fructe și legume
- 52% dintre românii din marile orașe obișnuiesc să consume preparate vegane.
- 54% din tinerii care aparțin Generației Z consumă alimente vegane mai rar de o dată pe săptămână.
- O dietă vegană scade riscul de boli cardiovasculare, diabet zaharat, osteoporoză și chair anumite tipuri de cancer.
Astăzi este ziua veganismului. Peste jumătate dintre românii care trăiesc în marile orașe ale țării au început să dea în ultimii ani sandwich-ul cu brânză și șuncă, pe cel cu avocado sau unt de arahide.
Numărul celor care adoptă un regim vegan și raw vegan crește constant. Surprinzător este faptul că tinerii nu mai sunt în topul categoriei de vârste care aleg acest stil de viață, ci persoanele peste 55 care consumă într-o mai mare măsură astfel de preparate de câteva ori pe săptămână.
Generația Z este categoria de vârstă care consumă cel mai rar produse vegane sau raw vegane, aproximativ 54% dintre ei spun că le consumă mai rar de o dată pe…