Ucraina susține că restricțiile celor cinci țări europene, între care și România, asupra cerealelor lucrează în favoarea lui Vladimir Putin

0

Aceste restricții au fost impuse de cinci state est-europene  (Polonia, Ungaria, România, Slovacia, Bulgaria), inclusiv unul dintre principalii susținători ai Kievului, Polonia, pentru a proteja fermierii locali de afluxul de cereale din Ucraina, care a diminuat costurile, scrie Le Soir.

„Păstrarea restricțiilor echivalează cu a-i oferi lui lui Putin arme suplimentare împotriva unității Europei”, a declarat Ministerul Agriculturii din Ucraina pe Twitter. „Actualele restricții trebuie ridicate”, a pledat el.

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a considerat marți că este necesară prelungirea „cel puțin” până la sfârșitul lunii octombrie a restricțiilor la cerealele din Ucraina.

În timp ce ridicarea taxelor vamale în mai 2022 a stimulat afluxul de produse agricole ucrainene în Uniunea Europeană, cele cinci țări au interzis unilateral importul acestora la mijlocul lunii aprilie.

Comisia Europeană a încheiat un acord…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *