Ucraina, nemulțumită de restricțiile impuse de unele state UE importurilor de cereale. „Sunt inacceptabile, nu respectă Acordul de Asociere”

0

Ministerul de Externe din Ucraina a anunțat sâmbătă că a transmis note Poloniei, dar și UE, în care a descris restricțiile pe care Polonia și alte state le-au impus importurilor de cereale ucrainene drept „categoric inacceptabile”.

Nota de protest a fost transmisă vineri, înainte ca Comisia Europeană să anunțe că s-a ajuns la un acord de principiu pentru a rezolva problema.

Ucraina cere reluarea imediată a exporturilor

Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat sâmbătă că a trimis vineri note Ambasadei Poloniei și reprezentanței UE la Kiev, exprimându-și dezamăgirea față de situație și spunând că restricțiile asupra exporturilor sale de cereale prin intermediul UE sunt „categoric inacceptabile”, informează Reuters.

„Există temeiuri legale pentru reluarea imediată a exporturilor de mărfuri agricole ucrainene către Polonia, România, Ungaria, Slovacia și Bulgaria, precum și continuarea exporturilor nestingherite către alte…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *