STUDIU. Consumul alimentelor ultraprocesate crește riscul de diabetul, bolile de inimă și cancer
- Consumul alimentelor ultraprocesate crește riscul de multimorbiditate cu 9%.
- Produse de origine animală și băuturi îndulcite artificial sunt asociate cu un risc crescut.
- Ultraprocesatele ar putea declanșa apariția diabetului, a bolilor de inimă sau cancerului.
- În Europa alimentele ultraprocesate reprezintă mai mult de jumătate din consumul nostru zilnic.
- În SUA, date din 2019 arată că 71% din oferta de alimente ar putea fi ultraprocesate.
Consumul unor cantități mai mari de alimente ultraprocesate crește riscul de apariție a mai multor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și cancerul.
Studiul a colectat informații despre alimentația a aproximativ 300.000 de bărbați și femei din șapte țări europene între 1992 și 2000. Cercetătorii i-au urmărit pe participanți timp de 11 ani pentru a vedea cine a dezvoltat diverse afecțiuni cronice, inclusiv cancer. Concluzia? o creștere de 9% a riscului de multimorbiditate asociată cu alimentele…