Statele Unite au abandonat un tratat internațional pentru a se înarma și amenință China. Intimidările americanilor se vor EXTINDE

0

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, acuză Statele Unite că s-au retras în mod deliberat din Tratatul privind utilizarea Forței Nucleare cu rază Intermediară de acțiune (INF), pentru a se înarma ca să intimideze alte țări, precum China.

Motivul deciziei asumate de Washington, în viziunea oficialului rus, dezvăluie dimensiunea intențiilor belicoase ale americanilor, care amenință securitatea internațională prin intimidări.

„Americanii s-au retras din tratat pentru a se înarma. Şi nu este o coincidenţă faptul că deja există discuții despre desfășurarea de arme cu rază medie de acţiune în regiunea Asia-Pacific. Astfel de sisteme intimidează Republica Populară Chineză. Următoarea mișcare este să le aducă în Europa”, a declarat Riabkov, într-un comunicat al ministerului rus de externe.

Tratatul INF a fost semnat în 1987, de președinții Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov, cu scopul de a garanta interzicerea…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *