Produsele ultraprocesate îți afectează sănătatea

- Alimentele ultraprocesate au fost asociate cu mai multe afecțiuni de sănătate.
- Consumul anumitor tipuri de alimente ultraprocesate prezintă un risc mai mare de moarte prematură decât altele.
- Carnea procesată și băuturile îndulcite sunt cele mai periculoase.
Oamenii care mănâncă o mulțime de alimente ultraprocesate au șanse mai mari să moară mai devreme decât cei care nu le consumă, a constatat un studiu publicat în The BMJ . Dar anumite alimente par să mărească riscul de mortalitate mai mult decât altele, scrie Business Insider.
Carnea procesată, băuturile îndulcite artificial sau cu zahăr, deserturile pe bază de lactate și alimentele de mic dejun ultraprocesate și zaharoase au fost considerate cele mai periculoase. Carnea procesată, în special, prezintă cel mai mare risc.
Autorul principal al studiului, dr. Mingyang Song, profesor asociat de epidemiologie clinică È™i nutriÈ›ie la Harvard TH Chan School of Public Health, a declarat că asocierea…