Politologul Andrei Kolesnikov, despre șeful mercenarilor Wagner: ”Este nevoie doar de un semn al lui Putin pentru ca Prigojin să dispară!”

0

Politologul Andrei Kolesnikov susține, într-o analiză publicată pe site-ul Fundației pentru Pacea Internațională că Evgheni Prigojin, șeful grupării de mercenar Wagner poate să ”dispară” la cel mai mic semn făcut de Vladimir Putin.

Nimeni în Rusia nu întruchipează, astăzi, esența anti-elită a politicii populiste ca Evgheni Prigojin, notează Andrei Kolesnikov.

Cunoscut drept „bucătarul lui Putin”, mai recent ca șeful unei vaste rețele de troli și șef al ”infamei armate de mercenari Wagner”, controversatul om de afaceri nonconformist a făcut din ”operațiunea militară specială” împotriva Ucrainei – care în retorica sa este un război total – pilonul identității sale.

După anunțul recent al Ministerului Apărării potrivit căruia toate detașamentele de voluntari vor trebui să semneze contracte cu ministerul, ”Prigojin s-a grăbit să insiste că luptătorii săi nu vor face așa ceva , deoarece asta ar afecta doar…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *