Misteriosul elicopter european X9 prinde contur ca posibil succesor al H145 al Airbus Helicopters. Cât ar costa dezvoltarea

0

  • Proiectul aerospațial misterios al Europei, elicopterul X9, a început să prindă contur ca posibil succesor al elicopterului ușor dublu H145 de la Airbus Helicopters.
  • X9 a fost unul dintre cele două proiecte codificate schițate pe scurt de fostul șef de elicoptere Lutz Bertling în 2012, alături de înlocuitorul X6 SuperPuma, care a fost ulterior abandonat.
  • Poate fi nevoie de 7-10 ani şi de 1 miliard de dolari pentru a dezvolta un nou elicopter.

După un deceniu în umbră, unul dintre proiectele aerospaţiale misterioase ale Europei, elicopterul X9, a început să prindă contur ca un posibil succesor al elicopterului dublu light H145 al Airbus Helicopters, existând planuri în desfăşurare pentru realizarea unui demonstrator al tehnologiei, scrie Reuters.

X9 a fost unul dintre cele două proiecte codificate schiţate pe scurt de fostul şef de elicoptere Lutz Bertling, în 2012, alături de înlocuitorul X6 SuperPuma, care a fost abandonat ulterior, deoarece preţurile…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *