Mesajul lui Gică Hagi în urma seismului care a zguduit Turcia! Cum a scăpat fotbalistul Alex Maxim, legitimat la Gaziantep

0

Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele realizate ca jucător la Galatasaray, a fost devastat la aflarea numărului de victime atins de seismul care a zguduit sudul Turciei.

„Regele”a transmis, luni, un mesaj de susţinere pe site de socializare către poporul turc, greu încercat după seismele de luni care au provocat câteva mii de decese.

„Toate gândurile mele merg către poporul turc, greu încercat în aceste momente. Sunt alături de voi!”, a scris tehnicianul pe pagina personală de Facebook.

Gheorghe Hagi a activat timp de cinci ani, între 1996 şi 2001, la Galatasaray Istanbul, devenind un adevărat idol în Turcia după ce a câştigat 4 titluri, 2 Cupe, 2 Supercupe ale Turciei, precum şi Cupa UEFA.

Mesajul lui Gică Hagi în urma seismului care a zguduit Turcia! Cum a scăpat fotbalistul Alex Maxim, legitimat la Gaziantep

Un alt fotbalist român foarte cunoscut în Turcia, Daniel Pancu, a postat un mesaj în limba engleză, „Rugă pentru Turcia”, însoţit de o fotografie care înfăţişează o şosea distrusă complet de cutremur. În prezent antrenor al reprezentativei Under 20 a României, Daniel Pancu a câştigat ca jucător un titlu în Turcia cu Beşiktaş Istanbul.

Alex Maxim, fotbalistul celor de la Gaziantep, nu s-a aflat în zona seismului puternic din Turcia care a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

Alex Maxim a preferat ca cele două zile libere de după meciul de campionat de duminică, Antalyaspor – Gaziantep (1-0), să le petreacă în Germania, la Stuttgart.

„A fost plecat, nu a fost la Gaziantep. Mare noroc a avut, a avut nevoie de câteva zile pentru a-și rezolva niște probleme personale în Germania. Urmăresc la tv ce se întâmplă acolo, e prăpăd”, a declarat pentru ProSport Florin Maxim, fratele fotbalistului.

Ce pagube a provocat seismul din Turcia și Siria?

Un seism cu magnitudinea 7,8 care a lovit luni sud-estul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, şi Siria a fost urmat de un nou seism având magnitudinea 7,6. Bilanţul provizoriu indică cel puţin 1.498 de morţi şi 8.533 de răniţi – în Turcia şi 810 morţi şi 2.315 răniţi – în Siria.

Uniunea Europeană a activat Mecanismul de protecţie civilă. Echipele de salvare provin din Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Italia, Malta Olanda, Polonia, România, Slovacia, Spania şi Ungaria.

De asemenea, sistemul de sateliţi Copernicus al UE a fost activat pentru a furniza hărţi detaliate ale zonelor afectate. Turcia a cerut oficial ajutorul NATO, pe lista solicitărilor către aliaţi figurează echipe medicale şi echipamente pentru urgenţe.

Sursa: Gandul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *