Inteligența artificială generează concedieri în domeniul tehnologic. Ce companii reduc forța de muncă umană din cauza A.I.

0

  • Inteligența artificială provoacă tulburări într-o industrie în care angajații păreau odată invincibili: cea tehnologică.
  • Un număr mic, dar în creștere, de firme de tehnologie au citat IA ca motiv pentru a concedia angajați și a regândi noi angajări în ultimele luni.
  • Iar la sfârșitul lunii aprilie, Dropbox a declarat că reduce aproximativ 16% din forța sa de muncă, adică aproximativ 500 de persoane, din cauza A.I.

Mulți au tras un semnal de alarmă cu privire la potențialul inteligenței artificiale de a înlocui locurile de muncă în anii următori, dar aceasta provoacă deja tulburări într-o industrie în care lucrătorii păreau odată invincibili: cea tehnologică.

Un număr mic, dar în creștere, de firme de tehnologie au citat IA ca motiv pentru a concedia angajați și a regândi noi angajări în ultimele luni, în timp ce Silicon Valley încearcă să se adapteze la progresele tehnologiei dezvoltate chiar de ei, scrie CNN.

Chegg, o companie de…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *