28 septembrie 2023

Cheltuielile MILITARE în Europa au depășit vârful de la sfârşitul războiului rece. Războiul Rusiei a readus armele de foc pe „Bătrânul continent”

0

Potrivit unui nou raport publicat de Institutul Internaţional de Cercetare a Păcii din Stockholm (SIPRI), cheltuielile militare din Europa au înregistrat o creștere record în ultimele trei decenii, depășind nivelul atins la sfârșitul Războiului Rece în anul 2022. Această creștere a fost stimulată în mare parte de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Cheltuielile militare pe toate continentele au atins un nou maxim de 2.240 de miliarde de dolari în 2022, adică 2,2% din PIB-ul mondial, potrivit unui raport al Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (Sipri) publicat luni, 24 aprilie. Acesta este al optulea an consecutiv de creștere a investițiilor în armate la nivel mondial.

„Cheltuielile sunt determinate de războiul din Ucraina, care împing în sus bugetele europene, dar și de tensiunile nerezolvate și în creștere din Asia de Est” între China, pe de o parte, și Statele Unite și aliații lor asiatici, pe de altă…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *