Alegeri prezidențiale în Turcia. Erdogan a întrunit peste 50% din VOTURI, după numărarea a aproximativ jumătate din buletinele de vot

0

Preşedintele turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan a întrunit aproximativ 52% din voturi, după numărarea a aproximativ jumătate din buletinele de vot în alegerile prezidenţiale care au avut loc duminică în Turcia, potrivit agenţiei oficiale de presă Anadolu.

Liderul opoziţiei Kemal Kiliçdaroglu, candidatul comun al unei alianţe formate din şase partide, este creditat cu aproximativ 42% din voturi, conform unor rezultate parţiale difuzate de agenţie.

Cu toate acestea, Kiliçdaroglu a declarat în timpul numărării voturilor, duminică seara, că se află pe primul loc în alegerile prezidenţiale. Potrivit Anadolu, candidatul unui partid ultra-naţionalist, Sinan Ogan, a obţinut aproximativ 5,3%, notează Reuters.

Electoratul din Turcia a votat duminică în cadrul unora dintre cele mai importante alegeri din istoria modernă de 100 de ani a ţării, alegeri care l-ar putea înlătura pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan după două decenii petrecute la…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *